Σιγά πλησιάζει ο καιρός που όλες αναζητάμε έναν τέλειο προορισμό για να απολαύσουμε τα μπάνια μας και τον καυτό ήλιο. Τα Χανιά αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο από το εξωτερικό. Τα αξιοθέατα είναι πολλά για να τα δει κανείς μέσα σε λίγες μέρες. Πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται τα Χανιά και την Κρήτη ξανά και ξανά αφού μαγεύονται από την ομορφιά του τόπου. Διαβάστε παρακάτω κάποια από τα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στην πόλη των Χανίων.

Φαράγγι της Σαμαριάς

Το Φαράγγι αυτό το επισκέπτονται χιλιάδες κόσμος ακόμη και από το εξωτερικό για να το διασχίσουν και να δουν τα διάσημα κατσίκια που έχουν το όνομα Κρι – Κρι. Πρόκειται για τα διάσημα δεκαοχτώ χιλιόμετρα που οδηγούν από το Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο του Ομαλού, στην καταγάλανη παραλία της Αγίας Ρούμελης, στο Λιβυκό πέλαγος.

Φραγκοκάστελλο

Ένα από τα πιο ξακουστά κάστρα στην περιοχή των Χανίων. Στοιχειωμένο όπως λέγεται από τον θρύλο των Δροσουλιτών. Οι Δροσουλίτες ήταν πολεμιστές του κάστρου και σκοτώθηκαν σε μία μάχη κατά των Τούρκων. Από τότε έως και σήμερα, οι σκιές των πολεμιστών Δροσουλιτών εμφανίζονται στους τείχους του Κάστρου κάποια βράδια. Αξίζει να το επισκεφτείτε!

Ενετικό Λιμάνι

Βρίσκεται στην Παλιά Πόλη των Χανιών και αποτελεί ένα από τα πιο πολύ φωτογραφημένα τοπία στα Χανιά. Δεν θα μπορούσε να λείπει από το πορτρέτο ο ξακουστός Αιγυπτιακός Φάρος που δεσπόζει στο Ενετικό Λιμάνι. Δίπλα στο κύμα, υπάρχουν πολλά μικρά κλασικά καφενεδάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε τα τοπικά γλυκά και τον καφέ σας. Οι παραδοσιακές ταβέρνες είναι αυτές που θα σας κλέψουν την καρδιά με τα τοπικά εδέσματα της Κρήτης όπως είναι ο ντάκος και το γαμοπίλαφο.

Κλείστε και εσείς τώρα τα εισιτήρια για να απολαύσετε τις διακοπές σας στα Χανιά με το e-globaltravel.com. Το ταξιδιωτικό αυτό πρακτορείο κάνει εύκολα και γρήγορα τις κρατήσεις σας για όποιο προορισμό εσείς επιλέξετε, είτε Ελλάδα ή εξωτερικό.

Δείτε περισσότερα για δημοφιλείς προορισμούς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.