Τα έντομα αποτελούν φοβία για πολλούς από εμάς και όχι άδικα βέβαια. Συχνά είναι υπεύθυνα για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορούν να προκαλέσουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σίγουρα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχετε εντοπίσει ανεπιθύμητους επισκέπτες στον χώρο σας ιδιαίτερα στην ύπαιθρο.

Αν θέλετε να περιορίσετε την παρουσία εντόμων μπορείτε να εφαρμόσετε απλές πρακτικές, όπως τα 5 Tips που αναφέρω παρακάτω, που είναι αρκετά αποτελεσματικά.

1. Διατηρείτε το μπαλκόνι και την αυλή σας καθαρά

Το μπαλκόνι και η αυλή είναι ο χώρος από τον οποίο είναι εύκολο τα έντομα να εισέλθουν στο σπίτι σας. όσο πιο καθαρό είναι το μπαλκόνι και η αυλή σας τόσο λιγότερα έντομα θα μαζευτούν.

Απομακρύνετε τα φύλα και τα ξύλα που υπάρχουν στους εξωτερικούς χώρους γύρω από το σπίτι σας γιατί αποτελούν εστία συγκέντρωσης διαφόρων εντόμων.

2. Ψεκάζετε με ξύδι

Είναι γνωστό πως το ξύδι είναι εχθρός των μυρμηγκιών αφού τα εξολοθρεύει αμέσως και κάνει απολύμανση.

Τοποθετήσετε λίγη ποσότητα ξυδιού σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού μαζί με νερό και ψεκάστε οπουδήποτε παρατηρείτε έντομα στον χώρο.

Για προληπτικούς λόγους ψεκάστε και σε ρωγμές και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή πιστεύετε ότι βρίσκονται αράχνες και έντομα.

3. Χρησιμοποιείστε έλαια

Τα έλαια μπορούν να σας σώσουν από πολλές δύσκολες καταστάσεις.

Μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας μέσα σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού μαζί με νερό. Όπου δείτε ιστούς από αράχνες ψεκάστε ελαφρά στην περιοχή.

Σίγουρα κάτι τέτοιο όχι μόνο θα σας απαλλάξει από τις αράχνες αλλά θα δώσει και ωραίο άρωμα στον χώρο σας.

4. Κλασική αμμωνία

Οι περισσότεροι απεχθάνονται τις κατσαρίδες. Ωστόσο, σε όλους έχει συμβεί να εντοπίσουν κατσαρίδα στον χώρο τους. Τοποθετήστε αμμωνία μέσα σε ένα κουβά νερό και αδειάστε τον στον νεροχύτη.

Η έντονη μυρωδιά της αμμωνία μπορεί να εξοντώσει τις κατσαρίδες αρκετά αποτελεσματικά.

5. Σπιτικό εντομοκτόνο από σόδα

Η σόδα έχει αρκετές χρήσεις. Μπορεί με αποτελεσματικό τρόπο να απωθήσει τις κατσαρίδες που έχουν κάνει κατάληψη στον χώρο σας.

Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με ζάχαρη άχνη και βάλτε το μείγμα σε φύλλα μαρουλιού και τοποθετήστε τα στο μέρος που έχετε εντοπίσει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες και θα έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 

Αν παρόλα αυτά δεν βλέπετε κάποια βελτίωση τότε το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό απ’ όσο νομίζατε και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Σωστό θα ήταν να μην το αμελήσετε και να καλέσετε ένα συνεργείο απολυμάνσεων που με τα κατάλληλα σύνεργα και μηχανήματα θα απολυμάνει τον χώρο σας και θα κρατήσει έντομα και ζωύφια μακρυά από το σπίτι σας μία και καλή!

 

Δείτε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *