Μετά από μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα ξυπνάτε και θέλετε να κάνετε το καθημερινό σας ντουζ πριν πατέ στην δουλεία σας . Όμως παρατηρείτε ότι έχει σχηματιστεί μια λίμνη μέσα στην μπανιέρα σας και οπού επιπλέουν τρίχες μαζί με σαπουνάδα, και κάπως έτσι μπορεί να ξεκινήσει η μέρας σας στραβά.


Όσο προσεκτικοί και εάν είστε και καθαρίζετε μετά από κάθε μπάνιο σας την περιοχή του σιφωνίου της μπανιέρας σας, κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσετε αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα. Ωστόσο υπάρχουν εύκολες και χωρίς κόστος λύσεις με τις οποίες θα μπορέσετε εύκολα και γρήγορα να λύσετε αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα. Παρακάτω θα δούμε μερικούς από αυτούς τους τρόπους απόφραξης.

Εύκολος και φυσικός τρόπος απόφραξης

Χρησιμοποιώντας μόνο υλικά που έχει κάθε σπίτι μπορούμε γρήγορα και άμεσα να ξεβουλώσουμε την μπανιέρα μας. Έτσι ξεβουλώνουμε την μπανιέρα μας και φυσικά και οικολογικά. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα έξης:
· 100γρ μαγειρική σόδα
· 100γρ αλάτι
· 100ml λευκό ξύδι
· 2 λίτρα καυτό νερό

Πρώτα,αναμιγνύετε 30 γρ μαγειρική σόδα και 30 γρ αλάτι με 20 ml λευκό ξύδι. Μετά ρίξτε 40 ml ξύδι στην μπανιέρα σας και αφήσετε το να εισχωρήσει στον σωλήνα.

Έπειτα ρίξτε την μισή ποσότητα από το μείγμα σας και αφήσετε το λίγα λεπτά ώστε να δράση και στην συνεχεία ρίξτε καυτό νερό. Το καυτό νερό θα ενεργοποίηση το μείγμα ώστε να μπορέσει να γίνει η απόφραξη.

Τέλος ρίξτε την υπόλοιπη ποσότητα που έχει μείνει από το αλάτι και την μαγειρική σόδα και το αφήνετε περίπου για μισή ώρα. Αφού περάσει η μισή ώρα προσθέτετε το υπόλοιπη καυτό νερό. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δείτε την διάφορα.

Το πρόβλημα όμως παραμένει! Τι κάνω;

Ίσως το πρόβλημα σας τελικά να μην είναι τόσο απλό και να είναι πιο σύνθετο από όσο νομίζατε. Το βούλωμα των σωλήνων σας έχουν βαθύτερες αιτίες και δεν μπορούν να λυθούν με απλά σκευάσματα που δημιουργήσατε οι ίδιοι.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να επέμβει κάποιος ειδικός που πραγματοποιεί αποφράξεις. Μην αμελείτε το πρόβλημα και καλέστε αμέσως ένα συνεργείο αποφράξεων καθώς το πρόβλημα σας μπορεί να επεκταθεί και στην συνεχεία να είναι δύσκολο να αποκατασταθεί. Οι αποφράξεις είναι σημαντική εργασία και πολλές φορές απαιτούνται εξειδικευμένα μηχανήματα όπως κάμερες, πιεστικά με υδροβολή κτλ.

Δείτε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.