Τα προηγούμενα χρόνια οι ασκήσεις kegel ήταν οι προτεινόμενες ασκήσεις σε γυναίκες με ακράτεια προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα και να μπορούν να ελέγχουν περισσότερο και καλύτερα την ουροδόχο κύστη.

Ωστόσο τα οφέλη αυτών των ασκήσεων δεν περιορίζονται μόνο στο πρόβλημα της ακράτειας αλλά δίνουνε λύση σε πάρα πολλά θέματα της καθημερινότητας.

Το ήξερες ότι με τη βοήθεια αυτών των ασκήσεων μπορείς να βοηθήσεις τη μήτρα σου να επανέλθει μετά από το φυσιολογικό τοκετό αλλά και να αναβαθμίσει τη σεξουαλική σου ζωή προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση σε εσένα και τον σύντροφό σου.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι ασκήσεις kegel και σε τι εξυπηρετούν.

4 Διαφορετικοί τύποι ασκήσεων kegel

Πρώτα για την ιστορία του θέματος οι ασκήσεις kegel πήραν το όνομά τους από τον γιατρό που τις επινόησε.

Είναι στη ουσία μια σειρά από ασκήσεις που βοηθά στην εκγύμναση του μυικού τριγώνου που στηρίζει την μήτρα. Είναι πολύ απλές και μπορούν με ευκολία να εκτελεστούν οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε χώρο και με οποιαδήποτε ρούχα, δεν είναι απαραίτητες δηλαδή οι φόρμες γυμναστικής.

Ας δούμε όμως έναν έναν τους τρόπους εκγύμνασης kegel:

  1. Όταν πάτε στην τουαλέτα για τη φυσιολογική διαδικασία της ούρησης δοκιμάστε να ελέγξετε τη ροή των ούρων. Σφίξτε και χαλαρώστε σταδιακά την ουροδόχο κύστη.
  2. Ξαπλώστε με τη βοήθεια ενός στρώματος γυμναστικής στο πάτωμα και με τα δάχτυλά σας πιέστε το αιδοίο σαν να κατουριέστε και να παλεύεται να συγκρατήσετε τα ούρα σας.
  3. Κάντε σαν να προσπαθείτε να ελέγξετε την είσοδο και την έξοδο του αέρα στην κύστη σας. Είναι πιο δύσκολη από τις προηγούμενες αλλά με τον καιρό θα μάθετε να την κάνετε πιο εύκολα.
  4. Ο πιο άμεσος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να κάνεις τις ασκήσεις kegel είναι με τη βοήθεια ενός εργαλείου.Ο εκγυμναστής kegel είναι στην ουσία ένα μικρό όργανο που εφαρμόζετε στο κόλπο σας. Μπορείτε να επαναλάβετε τις ίδιες ασκήσεις με πριν με τη διαφορά όμως ότι δέκα λεπτά με τον εκγυμναστή kegel Energie ισοδυναμούν με μία ώρα απλών ασκήσεων.

Ασκήσεις kegel για γυναίκες, αλλά και άνδρες

Οι ασκήσεις kegel για καλύτερη σεξουαλική ζωή τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

Οι γυναίκες αποκτούνε καλύτερο έλεγχο των μυών της ευαίσθητης περιοχής και μπορούν να απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο το σεξ αλλά και να χαρίζουν ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση στους άνδρες.

Οι άνδρες από την πλευρά τους με τη βοήθεια αυτών των ασκήσεων αποκτούν καλύτερη στυτική λειτουργία αλλά και βάζουν τέλος στην πρόωρη εκσπερμάτωση. Αποκτούν λοιπόν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη σεξουαλική ζωή. Οι άνδρες λοιπόν επιλέγουν ασκήσεις kegel για καλύτερο σεξ.

Αποκτήστε τον εκ γυμναστή kegel από την εταιρεία Τσαγιαννίδης Ιατρικά- Ορθοπεδικά

Στην εταιρεία με ιατρικά είδη Τσαγιαννίδης Ιατρικά- Ορθοπεδικά θα βρείτε τον αλλά και μια ευρεία γκάμα προϊόντων που έχουνε σκοπό να βελτιώσουν την καλή σας υγεία και να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όπως είπαμε και στην αρχή οι ασκήσεις kegel αρχικά εφαρμοζόντουσαν για την ακράτεια. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε.

Κάντε εγγραφή τώρα στο newsletter και θα ενημερώνεστε για όλα τα νέα και τις προσφορές της εταιρείας.

Μάθετε περισσότερα:

  • Πως μετράμε σωστά την αρτηριακή πίεση
  • Αδιάβροχα καλύμματα κρεβατιού, ενημερωθείτε
  • Φροντίζουμε τα πόδια μας όπως τους αξίζει
  • Γυναικεία ακράτεια. Από τι προκαλείται και πως αντιμετωπίζεται;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.