Ορισμένα σπίτια δεν είναι συνδεδεμένα με συστήματα αποχέτευσης πόλεων σύμφωνα με την Αποφράξεις Αντωνίου. Αντίθετα, διαθέτουν μεμονωμένες σηπτικές δεξαμενές που συγκρατούν και επεξεργάζονται τα οικιακά λύματα. Ενώ η εγκατάσταση βόθρου είναι δαπανηρή, εάν συντηρηθεί καλά, μπορεί να εξυπηρετήσει ένα σπίτι για πάρα πολλά χρόνια.

Για να διατηρηθεί η καλή λειτουργία ενός βόθρου και για να αποφευχθούν μεγαλύτερα και πιο δαπανηρά προβλήματα, πρέπει να αντλείται κάθε φορά που γεμίζει. Μερικές φορές μπορεί να ξεχάσετε τη σηπτική σας δεξαμενή. Ωστόσο, τα καλά νέα για είναι ότι υπάρχουν ενδεικτικά σημάδια γεμάτου βόθρου. Εδώ είναι πράγματα που μπορείτε να προσέξετε για να προσδιορίσετε εάν είναι ώρα να αντλήσετε τη σηπτική σας δεξαμενή

Χρονικό διάστημα από τον τελευταίο καθαρισμό

Ο πρώτος τρόπος για να μάθετε εάν η δεξαμενή σας πρέπει να αντληθεί είναι να κατανοήσετε το συνιστώμενο διάστημα άντλησης. Το τυπικό διάστημα άντλησης βόθρου για τα περισσότερα συστήματα είναι κάθε 3 έως 5 χρόνια. Ωστόσο, το ακριβές διάστημα θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της βόθρου, τον αριθμό των χρηστών, την ποσότητα των παραγόμενων λυμάτων και τον όγκο των στερεών αποβλήτων που παράγονται.

Εάν έχετε μετακομίσει πρόσφατα σε ένα σπίτι, μπορείτε να ζητήσετε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες το πρόγραμμα άντλησης και συντήρησης που έγινε στη δεξαμενή πριν μετακομίσετε. αντλείται αμέσως μετακομίζετε. Μετά την πρώτη άντληση βόθρου, μπορείτε τώρα να κρατήσετε ένα πρόγραμμα συντήρησης.

Συγκέντρωση νερού

Ένα από τα πιο κοινά σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε υπηρεσίες άντλησης βόθρου είναι η συγκέντρωση νερού. Αυτό μπορεί να συμβεί σε πολλούς τομείς, αλλά να είστε ενθουσιασμένοι με το γκαζόν γύρω από το πεδίο αποχέτευσης. Η συγκέντρωση νερού δείχνει ότι η σηπτική σας δεξαμενή είναι γεμάτη γιατί αν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε, τα λύματα θα παρέμεναν υπόγεια και αόρατα.

Όταν τα σωματίδια στερεών αποβλήτων φράζουν τους σωλήνες αποχέτευσης, τα λύματα στη συνέχεια συλλέγονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια του πεδίου αποστράγγισης. Εάν παρατηρήσετε αυτό το σημάδι, επικοινωνήστε αμέσως με την Αποφράξεις Αντωνίου για επαγγελματικές υπηρεσίες.

Πόσο πράσινο είναι το γρασίδι;

Ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι μιας γεμάτης βόθρου είναι η υγεία του γρασιδιού. Όταν το σύστημα της βόθρου σας λειτουργεί σωστά, το γρασίδι πάνω και γύρω από το χωράφι αποχέτευσης θα φαίνεται εξίσου υγιές με το γρασίδι σε άλλους χλοοτάπητες στο σπίτι.

Ωστόσο, εάν το γρασίδι πάνω από το χωράφι αποχέτευσης φαίνεται πολύ πιο πλούσιο και πιο πράσινο από άλλες περιοχές, είναι καιρός να επισκευάσετε τη σηπτική σας δεξαμενή. Η διαφορά στην εμφάνιση του γρασιδιού σημαίνει ότι το υγρό από τη βόθρος ανεβαίνει υπερβολικά. Λίγο λίγο υγρό είναι εντάξει, αλλά η υπερβολική ποσότητα είναι ένδειξη ότι πρέπει να επικοινωνήσετε με μια εταιρεία άντλησης βόθρου.

Δύσκολες οσμές

Το να βιώνετε άσχημες οσμές από τη βόθρος δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Η σηπτική σας δεξαμενή δεν πρέπει να μυρίζει εάν λειτουργεί σωστά και δεν είναι γεμάτη. Τα οικιακά λύματα που αποχετεύονται στη βόθρος αποτελούνται από νερό από τους νεροχύτες του μπάνιου, την κουζίνα, τις μπανιέρες, το πλυντήριο ρούχων, το πλυντήριο πιάτων και τις τουαλέτες.

Αυτό σημαίνει ότι η βόθρος φιλοξενεί στερεά, υγρά και λάσπη απόβλητα. Προορίζεται για την επεξεργασία και την απόρριψη αυτών των απορριμμάτων χωρίς να εκπέμπει καμία αξιοσημείωτη δυσάρεστη οσμή. Εάν παρατηρήσετε δυσοσμία πάνω από τη δεξαμενή ή γύρω από το πεδίο αποχέτευσης, τότε ίσως είναι καιρός να επισκευάσετε τη σηπτική σας δεξαμενή.

Περίεργος θόρυβος

Εάν οι αποχετεύσεις ή οι τουαλέτες σας έχουν σωρούς που γουργουρίζουν, μπορεί να είναι ένδειξη ότι η σηπτική σας δεξαμενή είναι γεμάτη. Θα πρέπει να πάρετε έναν επαγγελματία για να εξετάσει το θέμα. Η δημιουργία εφεδρικών λυμάτων μπορεί να φράξει τους σωλήνες σας, καθιστώντας δύσκολη την αποστράγγιση. Όταν προκύψουν βουλώματα, οι σωλήνες σας μπορεί να κάνουν γουργουρητά καθώς προσπαθούν να αποστραγγίσουν το νερό. Ενώ ο ήχος του γουργουρητού μπορεί να είναι σημάδι βουλώματος, εάν υπάρχουν άλλα προβλήματα που τον συνοδεύουν, μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να επικοινωνήσετε με επαγγελματίες άντλησης σηπτικών δεξαμενών.

Αργοί σωλήνες

Οι αποχετεύσεις στο σπίτι σας πρέπει να ρέουν γρήγορα και καθαρά. Οι αργές αποχετεύσεις μπορεί να είναι ένδειξη ότι η σηπτική σας δεξαμενή είναι γεμάτη και πρέπει να αδειάσει. Σημειώστε ότι οι αργές αποχετεύσεις μπορούν επίσης να αποτελούν ένδειξη άλλων προβλημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων εκτός από την ανάγκη άντλησης βόθρου.

Ένας από τους τρόπους για να προσδιορίσετε την αιτία της αργής αποχέτευσης είναι να ελέγξετε εάν η αργή αποστράγγιση είναι συγκεκριμένη για μία αποχέτευση ή για πολλές αποχετεύσεις. Εάν πρόκειται για μία αποχέτευση, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι φράξιμο στον συγκεκριμένο σωλήνα αποχέτευσης. Ωστόσο, εάν οι αργές αποχετεύσεις συμβαίνουν σε όλο το σπίτι, θα μπορούσε να είναι ένδειξη γεμάτης βόθρου που προκαλεί εφεδρικό.

Συσσώρευση λυμάτων

Αυτό είναι το πιο προφανές σημάδι ότι η σηπτική σας δεξαμενή έχει φτάσει στη χωρητικότητά της. Εάν παρατηρήσετε ότι τα λύματα συσσωρεύονται σε τουαλέτες, μπανιέρες ή νεροχύτες, πρέπει να αποστραγγίσετε τον βόθρο. Η συσσώρευση λυμάτων είναι πιθανό να γίνει πρώτα στους χαμηλότερους σωλήνες, όπως οι τουαλέτες και οι νεροχύτες του υπογείου, πριν μεταφερθούν στις άλλες αποχετεύσεις. Τα λύματα είναι συνήθως μαύρα και βρωμερά, οπότε θα είναι εύκολο να το παρατηρήσετε.

Συγκέντρωση νιτρικών

Το νερό των με υψηλά επίπεδα νιτρικών αλάτων είναι σύμπτωμα γεμάτο βόθρος. Μια γεμάτη δεξαμενή προκαλεί νιτρικά άλατα και βακτήρια να διαρρεύσουν στο νερό και το έδαφος του πηγαδιού που περιβάλλει, προκαλώντας μόλυνση. Για να προσδιορίσετε την υγεία του βόθρου σας, πρέπει να το ελέγχετε για συγκέντρωση νιτρικών τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Δείτε περισσότερα για την Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.