Ανακαίνιση μπάνιου. Μια διαδικασία που πολλοί θα ήθελαν να κάνουν ιδιαίτερα αν το σπίτι είναι σχετικά παλιό. Η όψη και η λειτουργικότητα του μπάνιου είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία μας αν αναλογιστεί κανείς πως αποτελεί έναν χώρο χαλάρωσης μετά από μία κουραστική και δύσκολη ημέρα.

Οι αλλαγές στο μπάνιο μπορεί να φαντάζουν μια δύσκολη, απαιτητική και πολυέξοδη διαδικασία. Ωστόσο, αν επιθυμείτε να διαθέσετε κάποιο χρόνο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο μοναδικό, γεμάτο αρμονία, όπως ακριβώς το ονειρεύεστε.

Ας δούμε λοιπόν, μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε όταν ανακαινίζετε το μπάνιο σας για να έχετε τα ανάλογα αποτελέσματα.

Χρώματα και φωτισμός

Είναι γεγονός, πως βασικό κομμάτι της ανακαίνισης για οποιοδήποτε χώρο αποτελεί το χρώμα στους τοίχους. Το λευκό αλλά και γενικότερα οι γήινες αποχρώσεις είναι ιδανικές για τέτοιους χώρους καθώς προσδίδουν φρεσκάδα και λάμψη κάνοντας το μπάνιο να μοιάζει μεγαλύτερο.

Επίσης, για τους πιο τολμηρούς, αποχρώσεις όπως το γαλάζιο είναι μια εξαιρετική επιλογή συνδυάζοντάς το με τα ανάλογα πλακάκια μπάνιου θα χαρίσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Επίσης, ο φωτισμός σε περίπτωση που δεν υπάρχει φυσικό φως είναι ένα σημαντικό σημείο. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε χαμηλό φωτισμό ο οποίος θα αυξάνεται όταν θέλετε καθώς είναι ένας λειτουργικός καθημερινός χώρος ο οποίος έχει την ανάγκη μελέτης.

Πως να επιλέξετε έπιπλα μπάνιου; 

Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε έπιπλα μπάνιου είναι σημαντικό να έχετε μετρήσει τον χώρο ώστε να κάνετε τις σωστές επιλογές και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως κατά την τοποθέτησή τους. Το έπιπλο εκτός από όμορφο αισθητικά θα πρέπει να ταιριάζει στον χώρο  και να είναι λειτουργικό. Ένα μεγάλο έπιπλο που θα κάλυπτε μεγάλη επιφάνεια χώρου σίγουρα δεν είναι μια καλή λύση.

Επίσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας και τις ανάγκες που θέλετε να καλύψετε. Συνήθως, τα έπιπλα μπάνιου χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι για αυτό θα πρέπει να διαθέτουν συρτάρια ή ντουλάπια. Προτού βέβαια αποφασίσετε ποια έπιπλα θα αγοράσετε και θα τοποθετήσετε στον χώρο σας θα πρέπει να έχετε αποφασίσει το στυλ που θέλετε να δώσετε.

Και τα είδη υγιεινής; 

Τα είδη υγιεινής είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο μέσα στο μπάνιο. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από υλικά όπως πορσελάνες, κεραμικά και πέτρα. Για τους πιο τολμηρούς το ξύλο είναι υλικό που θα μπορούσε να ομορφύνει και να δώσει στον χώρο μια αίσθηση θαλπωρής. Είναι σχετικά ασυνήθιστο αλλά μπορεί να σας χαρίσει την τέλεια μπανιέρα ή έναν μοναδικό νιπτήρα.

Μοντέρνα ή κλασικά πλακάκια μπάνιου;

Ανάλογα με το στυλ που θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μοντέρνα ή κλασικά πλακάκια μπάνιου σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Είναι γεγονός πως η οπτική εντύπωση που δίνει ο συνδυασμός των υλικών είναι εξαιρετικά σημαντική σε έναν χώρο. Τα πιο διαδεδομένα πλακάκια είναι τα τετράγωνα και τα παραλληλόγραμμα, με μια πληθώρα σχεδίων που πραγματικά θα είναι δύσκολο να διαλέξετε.

Δείτε περισσότερα:

  • ΜΠΑΝΙΟ
  • ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ
  • ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ
  • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ
  • ΒΡΥΣΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *