Τα απαλά πόδια αλλά και οι μαλακές φτέρνες είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην εμφάνισή μας για αυτό πρέπει να τα περιποιούμαστε όχι μόνο όταν το πρόβλημα έχει ενταθεί αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν αφήνετε την φροντίδα των ποδιών σας η επιδερμίδα γίνεται ξηρή, τραχιά και με έντονα σκασίματα.

Οι παράγοντες που μπορούν αν οδηγήσουν σε ένα τέτοιο πρόβλημα είναι αρκετά. Συνήθως αυτά τα σημάδια κάνουν την εμφάνισή τους κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω του κρύο και τον κλειστών παπουτσιών.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να παραπονιόμαστε κυρίως το καλοκαίρι όπου με τα ανοιχτά παπούτσια δίνει μια άσχημη αισθητικά εικόνα ενώ το χειμώνα οι σκασμένες φτέρνες μπορούν να κρυφτούν.

Για αυτό το λόγο η φροντίδα των πελμάτων είναι απαραίτητη καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα.

Κάντε τακτικά ποδόλουτρο

Εκτός ότι ένα ποδόλουτρο μπορεί να σας χαλαρώσει από μία πολύ αγχωτική και φορτισμένη ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει και τα ξηρά σας πόδια.

Βυθίστε τα πέλματα εντός της λεκάνης στην οποία προηγουμένως καλό θα ήταν να έχετε τοποθετήσει ανάλογα έλαια και αφήστε τα για αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα και κρέμες

Η ελαφρόπετρα είναι ίσως από τις καλύτερες λύσεις για τις σκασμένες φτέρνες. Τρίψτε μαλακά τα σκληρά σημεία και στο τέλος αλείψτε με ενυδατική κρέμα για μαλακώσουν.

Σίγουρα θα δείτε άμεσα αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να κάνετε την συγκεκριμένη διαδικασία συχνά αφού σύντομα το πρόβλημα θα κάνει πάλι την εμφάνισή του σε περίπτωση που το αμελήσετε.

Χρησιμοποιήστε φαρμακευτικά προϊόντα περιποίησης

Ωστόσο, κάποια σημεία στα πόδια σας πιθανόν να είναι τόσο τραχιά και σκληρά που να μην αντιμετωπίζονται με απλούς τρόπους. Τότε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε προϊόντα περιποίησης ποδιών  για να έχετε άμεσα ορατά αποτελέσματα.

Μπορείτε να βρείτε μία ποικιλία σε ιατρικά είδη για όλες τις παθήσεις των ποδιών σας όπως κάλοι, σκληρύνσεις, μύκητες και κακοσμία και να απαλλαγείτε μια για πάντα.

Ωστόσο, περιποιηθείτε άμεσα τα πέλματά σας για να έχετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα και σίγουρα θα δείτε πόσο μαλακές και λείες θα γίνουν οι φτέρνες σας.

Δείτε περισσότερα για υγεία:

  • Πελματογράφημα: Πότε πρέπει να γίνεται – Τι δείχνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *