Βλέπετε να διαρρέει νερό γύρω από τη βάση της τουαλέτας σας; Διαβάστε παρακάτω τον οδηγό που σας ετοίμασαν οι επαγγελματίες της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου πριν αγοράσετε μια νέα τουαλέτα, γιατί μπορεί να χρειαστεί μόνο αντικατάσταση δακτυλίου από κερί τουαλέτας.

Βασικές πληροφορίες και συμβουλές για την επισκευή τουαλέτας

Κάθε φορά που αφαιρείτε μια τουαλέτα για οποιονδήποτε λόγο, αντικαταστήστε το στεγανοποιητικό δακτύλιο κεριού ανάμεσα στην τουαλέτα και τη φλάντζα αγκύρωσης της τουαλέτας (μερικές φορές ονομάζεται φλάντζα ντουλάπας) που είναι προσαρτημένη στο πάτωμα.
Κάθε φορά που αντικαθίσταται ένα στεγανοποιητικό κερί, θα πρέπει να αντικαθιστάτε τα μπουλόνια T που στερεώνουν την τουαλέτα στη φλάντζα της τουαλέτας. Εάν είναι διαβρωμένα, θα χρειαστείτε ένα κουτί λιπαντικού υλικού για να τα χαλαρώσετε. Υπάρχουν κιτ επισκευής που περιλαμβάνουν δακτύλιο κεριού και νέα μπουλόνια στερέωσης .

Γιατί να χρησιμοποιήσετε κερί;

Το κερί αντιστέκεται στη μούχλα και τα βακτήρια και διατηρεί την ικανότητα σφράγισης μετά από χρόνια χρήσης. Κατασκευασμένοι από ένα χυτευμένο βρόχο κεριού γύρω από έναν κοντό πλαστικό σωλήνα, οι δακτύλιοι κεριού είναι αρκετά αλάνθαστοι, φθηνοί και διαμορφώνονται ώστε να ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε τουαλέτα και αποχέτευση δαπέδου .
Η τουαλέτα σας ταλαντεύεται από πλευρά σε πλευρά; Εάν η τουαλέτα σας κουνιέται αρκετά ώστε η μία πλευρά της βάσης να σηκωθεί από το πάτωμα – έστω και λίγο – μπορεί να έχετε σπασμένη φλάντζα τουαλέτας. Ως προφύλαξη, σηκώστε ένα κιτ επισκευής φλάντζας .

Η αντικατάσταση ενός δαπέδου από φύλλο βινυλίου με κάτι παχύτερο, όπως κεραμικό πλακάκι, μπορεί να δημιουργήσει ένα κενό μεταξύ της τουαλέτας και της φλάντζας της τουαλέτας. Αν συμβαίνει αυτό, προσθέστε έναν δακτύλιο φλάντζας για να καλύψετε το κενό. Η φλάντζα της τουαλέτας πρέπει να βρίσκεται στο επάνω μέρος του τελειωμένου δαπέδου.

Μόλις αδειάσετε τη δεξαμενή της τουαλέτας και αποσυνδέσετε την παροχή νερού, είναι καλή στιγμή να αντικαταστήσετε τη βαλβίδα έκπλυσης . Η διόρθωση ενός πτερυγίου που έχει διαρροή μπορεί να εξοικονομήσει εκατοντάδες γαλόνια νερού την ημέρα. Για να δοκιμάσετε το πτερύγιο πριν κλείσετε το νερό, βάψτε το νερό στη δεξαμενή με χρώμα τροφίμων και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Εάν διαρρεύσει κάποιο έγχρωμο νερό στο μπολ, αντικαταστήστε το πτερύγιο.

Εάν αφαιρείτε την τουαλέτα λόγω διαρροής στη βάση ή ζημιάς από το νερό στην κάτω οροφή, επιβεβαιώστε την αιτία της ζημιάς πριν πάτε στο κατάστημα. Το νερό μπορεί να καταστρέψει το δάπεδο αρκετά ώστε να επηρεάσει την αντοχή των μπουλονιών στερέωσης που στερεώνουν τη φλάντζα της τουαλέτας στο πάτωμα. Προσδιορίστε εάν πρέπει να κόψετε το κατεστραμμένο υποδάπεδο και να το αντικαταστήσετε.

Στραγγίστε και αφαιρέστε την τουαλέτα

Έχετε έναν κουβά και μερικές πετσέτες ή πανιά σε κοντινή απόσταση για να μην σταγόνες όταν απενεργοποιείτε και αποσυνδέετε τη γραμμή παροχής νερού.

Αδειάστε την τουαλέτα

Κλείστε την παροχή νερού στην τουαλέτα στρέφοντας τη βαλβίδα δεξιόστροφα. Η βαλβίδα παροχής νερού πρέπει να βρίσκεται πίσω από την τουαλέτα ακριβώς στα αριστερά. Εάν δεν υπάρχει βαλβίδα, μπορείτε να κλείσετε το νερό στην κύρια βαλβίδα διακοπής νερού.

Αφαιρέστε το καπάκι της δεξαμενής της τουαλέτας και ξεπλύνετε την τουαλέτα. Θα θελήσετε να κρατήσετε τη λαβή της τουαλέτας προς τα κάτω, ώστε να αποστραγγίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τη δεξαμενή και το μπολ. Αφαιρέστε το νερό που έχει μείνει στο μπολ με ένα σφουγγάρι ή χρησιμοποιήστε έναν στερεοποιητή νερού για να στερεοποιήσετε προσωρινά το υπόλοιπο νερό στο μπολ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο για να πιέσετε το μεγαλύτερο μέρος του υπολειπόμενου νερού στο μπολ στην αποχέτευση και να αφαιρέσετε το υπόλοιπο.

Αποσυνδέστε την τουαλέτα

Αποσυνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα της γραμμής παροχής νερού από τη βαλβίδα πλήρωσης της τουαλέτας και το παξιμάδι συμπίεσης 3/8 ιντσών. Αυτό θα βοηθήσει κατά την επαναφορά της τουαλέτας μετά την αντικατάσταση του στεγανοποιητικού κεριού. Θα πρέπει πάντα να εξετάζετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης του εύκαμπτου σωλήνα παροχής νερού κατά την αντικατάσταση του στεγανοποιητικού κεριού.

Εάν η τουαλέτα είναι καλαφατισμένη στο τελικό πάτωμα του μπάνιου, χαράξτε το καλαφάτισμα σε όλη τη διαδρομή γύρω από τη βάση της τουαλέτας με ένα βοηθητικό μαχαίρι . Τοποθετήστε ένα προστατευτικό κάλυμμα στο πάτωμα του μπάνιου ή στην μπανιέρα, ανάλογα με το πού θα τοποθετήσετε την τουαλέτα ενώ αλλάζετε το στεγανοποιητικό κερί.

Αφαιρέστε τα καπάκια που καλύπτουν τα μπουλόνια και τις ροδέλες. Αυτό μπορεί να γίνει εισάγοντας ένα επίπεδο κατσαβίδι κάτω από την άκρη του καπακιού και τραβώντας απαλά προς τα πάνω. Εάν τα μπουλόνια έχουν διαβρωθεί, εφαρμόστε πρώτα διεισδυτικό λάδι και αφήστε το να διαρρεύσει πάνω από τα σπειρώματα για λίγα λεπτά πριν χαλαρώσετε τα μπουλόνια.

Με ρυθμιζόμενο κλειδί, εφαρμόστε μόνο μέτρια πίεση για να χαλαρώσετε τα μπουλόνια. Οτιδήποτε περισσότερο μπορεί να λυγίσει ή να σπάσει τη φλάντζα αγκύρωσης της τουαλέτας. Προσέξτε να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση στην πορσελάνη, γιατί μπορεί να σκάσει ή να σπάσει.

Αφαιρέστε τα παξιμάδια και τις ροδέλες από τα μπουλόνια στη βάση της τουαλέτας χρησιμοποιώντας το ρυθμιζόμενο κλειδί. Εάν το μπουλόνι περιστρέφεται καθώς περιστρέφετε το παξιμάδι, θα πρέπει να πιάσετε το μπουλόνι με μια ξεχωριστή πένσα ενώ αφαιρείτε τα παξιμάδια. Εάν δεν σκοπεύετε να τοποθετήσετε νέα μπουλόνια, παξιμάδια και ροδέλες, αποθηκεύστε τα υπάρχοντα για να μην χαθούν.

Μετακινήστε την τουαλέτα

Πριν σηκώσετε την τουαλέτα, τοποθετήστε τέσσερα ξύλινα τεμάχια διαστάσεων 2 ίντσες επί 4 ίντσες επί 6 ίντσες στην άκρη πάνω από το κάλυμμα του δαπέδου για να κρατήσετε την αποχέτευση της τουαλέτας από το πάτωμα. Επιλέξτε μια γωνία του μπάνιου μακριά από την αποχέτευση για να δώσετε στον εαυτό σας χώρο για εργασία. Γυρίστε ελαφρά τα μπλοκ ώστε να μην γέρνουν καθώς ακουμπάτε την τουαλέτα πάνω τους.

Πιάστε την τουαλέτα κάτω από τα πλαϊνά του μπολ και κουνήστε την απαλά μπρος-πίσω για να σπάσει το παλιό κερί. Σηκώστε προσεκτικά την τουαλέτα κρατώντας τη βάση παράλληλη με το πάτωμα και βάλτε την στα μπλοκ.

Εάν εργάζεστε σε έναν άβολο χώρο ή η τουαλέτα φαίνεται πολύ βαριά για να σηκωθεί, σκεφτείτε να αφαιρέσετε τα μπουλόνια που στερεώνουν τη δεξαμενή στο μπολ και να μετακινήσετε τα δύο μέρη χωριστά. Ελέγξτε την αποχέτευση στην τουαλέτα για να βεβαιωθείτε ότι ο παλιός δακτύλιος από κερί δεν είναι ακόμα στερεωμένος προτού τοποθετήσετε την τουαλέτα στα μπλοκ.

Τοποθετήστε το νέο δακτύλιο κεριού

Πριν από την τοποθέτηση του δακτυλίου κεριού τουαλέτας, προετοιμάστε τη φλάντζα τουαλέτας και αντιμετωπίστε τυχόν ζημιές στο δάπεδο.

Βήμα 1: Αφαιρέστε τον υπάρχοντα δακτύλιο κεριού

Φορέστε ένα ζευγάρι αδιάβροχα γάντια καθαρισμού για να αφαιρέσετε και να πετάξετε τον παλιό δακτύλιο κεριού. Ξύστε την παλιά σφραγίδα κεριού από τη βάση της τουαλέτας και τη φλάντζα τουαλέτας χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι στόκου . Ξύστε τυχόν καλαφατίσματα από τη λεκάνη της τουαλέτας και το τελειωμένο δάπεδο. Επιθεωρήστε τη φλάντζα τουαλέτας για τυχόν ρωγμές ή αποσύνθεση. Εάν δεν υπάρχουν, προχωρήστε σε νέα εγκατάσταση. Αφού αφαιρέσετε τον παλιό δακτύλιο κεριού, κλείστε αμέσως την αποχέτευση με μια μπάλα κουρέλια ή μια παλιά πετσέτα αρκετά μεγάλη ώστε να μην πέσει στον σωλήνα. Μια αποχετευτική αποχέτευση χωρίς πρίζα μπορεί να επιτρέψει στο επιβλαβές αέριο αποχέτευσης να εισέλθει στο σπίτι σας.

Βήμα 2: Αντικαταστήστε τα μπουλόνια φλάντζας τουαλέτας

Εάν τοποθετείτε νέα μπουλόνια τουαλέτας, τοποθετήστε τα τώρα. Εάν διατηρείτε τα υπάρχοντα μπουλόνια, βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση πριν τοποθετήσετε το κερί στη θέση του. Βεβαιωθείτε ότι τα μπουλόνια είναι κεντραρισμένα με το άνοιγμα της φλάντζας τουαλέτας και παράλληλα με τον τελειωμένο τοίχο πίσω από τη δεξαμενή της τουαλέτας. Τοποθετήστε τυχόν επισκευαστικά εξαρτήματα ή αποστάτες όπως απαιτείται πριν τοποθετήσετε τα νέα μπουλόνια στερέωσης τουαλέτας.

Βήμα 3: Προσαρμόστε τον δακτύλιο κεριού

Τοποθετήστε τη νέα σφράγιση κεριού πάνω από τη φλάντζα της τουαλέτας και βεβαιωθείτε ότι είναι κεντραρισμένη.

Βήμα 4: Τοποθετήστε την τουαλέτα

Τοποθετήστε ξανά την τουαλέτα χρησιμοποιώντας τα μπουλόνια ως οδηγό. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε την τουαλέτα όσο πιο επίπεδη γίνεται όταν την τοποθετείτε στη νέα σφράγιση κεριού. Η δεξαμενή της τουαλέτας πρέπει να είναι παράλληλη με τον τοίχο πίσω της. Μην κουνάτε την τουαλέτα καθώς την τοποθετείτε στη νέα σφραγίδα κεριού. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά περιστροφική κίνηση από τη μια πλευρά στην άλλη μέχρι να ακουμπήσει η λεκάνη της τουαλέτας στο έτοιμο πάτωμα του μπάνιου.

Βήμα 5: Βιδώστε την τουαλέτα στο πάτωμα

Τοποθετήστε τις ροδέλες και τα μπουλόνια με τη σειρά και τη θέση που αφαιρέθηκαν. Σφίξτε τα μπουλόνια λίγο-λίγο, εναλλάσσοντας από τη μία πλευρά στην άλλη, μέχρι η λεκάνη της τουαλέτας να κάθεται σταθερά και ομοιόμορφα στο τελειωμένο δάπεδο. Μην σφίγγετε υπερβολικά τα μπουλόνια γιατί μπορεί να καταστρέψετε ή να σπάσετε τη λεκάνη της τουαλέτας. Αφαιρέστε επιπλέον μήκος μπουλονιού εάν χρειάζεται και στη συνέχεια προσθέστε τα διακοσμητικά καπάκια.

Βήμα 6: Συνδέστε ξανά την τουαλέτα και ελέγξτε τον δακτύλιο κεριού τουαλέτας

Τοποθετήστε νέα ταινία υδραυλικών στα σπειρώματα εισόδου της δεξαμενής και συνδέστε τη γραμμή παροχής νερού για να ολοκληρώσετε το έργο. Ανοίξτε το νερό και αφήστε το δοχείο να γεμίσει πριν το ξεπλύνετε. Τοποθετήστε χαρτομάντιλα γύρω από ολόκληρο τον πυθμένα της λεκάνης της τουαλέτας στο σημείο που συναντά το τελειωμένο πάτωμα και ξεπλύνετε την τουαλέτα αρκετές φορές. Εάν παρατηρήσετε νερό στα χαρτομάντιλα, η σφράγιση κεριού δεν έχει τοποθετηθεί σωστά και θα πρέπει να αφαιρέσετε την τουαλέτα και να ξεκινήσετε την εγκατάσταση από την αρχή με μια νέα σφράγιση κεριού. Προληπτικά, ελέγξτε τη βάση της τουαλέτας για διαρροές μία ώρα μετά το ξέπλυμα και ξανά την επόμενη μέρα για να βεβαιωθείτε ότι ο δακτύλιος σχηματίζει ένα αδιάβροχο σφράγισμα γύρω από την αποχέτευση.

Βήμα 7: Σφραγίστε την τουαλέτα με καλύμματα

Εάν δεν βλέπετε διαρροές, σφραγίστε τη λεκάνη της τουαλέτας στο τελειωμένο δάπεδο με καλαφάτισμα, αφήνοντας μόνο ένα μικρό άνοιγμα παρατήρησης 1 ίντσας στο πίσω μέρος της λεκάνης προς τον τοίχο. Αν ποτέ βγαίνει νερό από αυτό το μικρό άνοιγμα, έχετε διαρροή. Η πηγή της διαρροής θα πρέπει να εντοπιστεί το συντομότερο δυνατό πριν προκληθεί ζημιά στο δάπεδο.

Δείτε περισσότερα για τις περιοχές εξυπηρετήσεις της εταιρείας Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.