Για να κατανοήσουμε την πρεσσοθεραπεία και την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της στην περίπτωση του λεμφοιδήματος θα χρειαστεί πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι το λεμφικό σύστημα και τι το λεμφοίδημα.

Το λεμφικό σύστημα λειτουργεί με έναν ανάλογο τρόπο με το κυκλοφορικό σύστημα του αίματος έχοντας ως ειδοποιό διαφορά την έλλειψη μιας αντλίας παροχής όπως είναι αντιστοίχως η καρδιά. Αυτό που στην ουσία συντηρεί και ενισχύει τη λειτουργία του λεμφικού κυκλοφορικού συστήματος είναι οι συσπάσεις των μυών.

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι στους οποίους οφείλεται το λεμφοίδημα; 

Το οίδημα που παρουσιάζεται σε μία περιοχή λόγω της τοπικής συσσώρευσης λεμφικού υγρού είναι αυτό που ήθιστε να αποκαλούμε ως λεμφοίδημα.

Το λεμφοίδημα μπορεί να προκληθεί είτε λόγω της διακοπής της συνέχειας του λεμφικού συστήματος λόγο κάποιας χειρουργικής επέμβασης ή κάποιου τραυματισμού στους λεμφαδένες, είτε λόγο της καθιστικής ζωής και των κακών διατροφικών συνηθειών.

Ποια είναι η μέθοδος της πρεσσοθεραπείας;

Στην περίπτωση που επιθυμούμε να προλάβουμε την ανεπιθύμητη δημιουργία κάποιου οιδήματος είτε θέλουμε να καταπολεμήσουμε το λεμφοίδημα στην πάσχουσα περιοχή μπορούμε να ακολουθήσουμε την κατάλληλη θεραπεία.

Η μέθοδος της πρεσσοθεραπείας θεωρείται από τις πιο αποτελεσματικές μέθοδος αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος και είναι ευρέως διαδεδομένη λόγο της αποτελεσματικότητας αλλά και της απλότητας της, σε σημείο που μπορεί να εφαρμοσθεί μέσω των απαραίτητων μηχανημάτων πρεσσοθεραπείας και από τον ίδιο τον ασθενή.

Η μέθοδος της πρεσσοθεραπείας είναι στην ουσία η εφαρμογή τοπικών ήπιων πιέσεων στην πάσχουσα περιοχή που οδηγεί στην επαναφορά της λειτουργίας τόσο στο λεμφικό κυκλοφορικό σύστημα όσο και στο υπόλοιπο του ανθρωπίνου οργανισμού.

Η μέθοδος την πρεσσοθεραπείας είναι ανώδυνη και ασφαλής σε σημείο που μπορεί να εφαρμοσθεί σε μία γυναίκα ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Που ωφελεί η πρεσσοθεραπεία; 

Η πρεσσοθεραπεία είναι ευεργετική και αναγκαία τόσο στην περίπτωση της ύπαρξης ενός λεμφοιδήματος όσο και σε περιπτώσεις ανθρώπων που δεν παρουσιάζουν σημάδια ασθένειας.

Τα οφέλη της εφαρμογής εργαλείων πρεσσοθεραπείας είναι:

 1. Γρήγορη και ουσιώδης αποτοξίνωση του οργανισμού.
 2. Ενίσχυση της καλής λειτουργίας του συνόλου του κυκλοφορικού συστήματος.
 3. Αποφυγή αλλά και διακοπή της κατακράτησης υγρών.
 4. Καταπολέμηση της φλεβικής στάσης.
 5. Δημιουργεί αίσθημα ευφορίας και ευεξίας.
 6. Προκαλεί αιμάτωση και οξυγόνωση των ιστών.
 7. Αποτοξινώνει τον οργανισμό.
 8. Μειώνει και ανακουφίζει τα οιδήματα.

Ποια είναι τα κατάλληλα εργαλεία πρεσσοθεραπείας για την καταπολέμηση του λεμφοιδήματος;

Για να καταπολεμήσετε σωστά το λεμφοίδημα είτε ως επαγγελματίες ορθοπεδικοί είτε ως απλοί χρήστες στο σπίτι σας χρειάζεται να είστε εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία πρεσσοθεραπείας.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών πρεσσοθεραπείας της εταιρείας Τσαγιαννίδης Ιατρικά- Ορθοπεδικά θα βρείτε τις απαραίτητες συσκευές λεμφικού μασάζ αλλά και τις απλές μανσέτες λεμφικού μασάζ για τα άνω και κάτω άκρα.

Δείτε περισσότερα για συσκευές πρεσσοθεραπείας και εργαλεία λεμφικού μασάζ:

 • Μανσέτες άνω άκρων λεμφικού μασάζ
 • Μανσέτες κάτω άκρων λεμφικού μασάζ
 • Μανσέτες μέσης λεμφικού μασάζ 
 • Συσκευές πρεσσοθεραπείας
 • Συσκευές λεμφικού μασάζ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *