Τα πόδια είναι το σημείο που επωμίζεται το βάρος ολόκληρου του σώματος για αυτό απαιτούν την κατάλληλη φροντίδα. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων εμφανίζουν κατά την διάρκεια της ζωής τους προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο ένοχος σε αυτή την περίπτωση και σε μεγάλο βαθμό είναι τα παπούτσια που επιλέγουμε να φοράμε. Κάθε παπούτσι έχει συγκεκριμένη χρήση και μερικά από αυτά θα πρέπει να φοριούνται λιγότερο συχνά αφού προκαλούν προβλήματα και πληγές στα πέλματα.

Η λανθασμένη επιλογή παπουτσιού μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στα πόδια

Τα ακατάλληλα παπούτσια είναι αυτά που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην πελματιαία περιοχή. Σύμφωνα με έρευνα, οκτώ στις δέκα γυναίκες αλλά και άνδρες παραπονιούνται καθημερινά για πόνους και ενοχλήσεις στα πόδια.

Οι γυναίκες, πολλές φορές καταφεύγουν στην αγορά ψηλοτάκουνων παπουτσιών που αποτελούν μόδα. Τα πολύ ψηλά τακούνια φέρνουν το πέλμα σε τέτοια θέση όπου που προκαλείται πίεση στο μπροστινό τμήμα.

Στο συγκεκριμένο σημείο, ενώνεται το μετατάρσιο με τα τα δάκτυλα και η μεγάλη πίεση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στα οστά ή τα νεύρα που τα περιβάλλουν.

Παράλληλα, πολλές φορές οι γυναίκες επιλέγουν παπούτσια που είναι λίγο μικρότερα επειδή έχει τελειώσει το νούμερο τους. Έτσι, το πόδι, τοποθετείται σε στενό χώρο με αποτέλεσμα να ασκείται πίεση στο μικρό αλλά και τα μεγάλα δάκτυλα του ποδιού και να συμπιέζονται.

Επίσης, πολλές φορές τα στενά παπούτσια σε άνδρες και γυναίκες μπορούν να προκαλέσουν πόνους στην πτέρνα. Είτε είναι ψηλά είτε μέτρια, προκαλούν ένα μικρό εξόγκωμα στο πίσω μέρος της πτέρνας που μπορεί να δημιουργεί φουσκάλες, ερεθισμό, πρήξιμο και πόνο.

Λύση στους πόνους των ποδιών οι ορθοπεδικοί πάτοι

Πολλά παπούτσια είναι φτιαγμένα χωρίς καθόλου ορθοπεδικό πάτο. Γι αυτό τον λόγο κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση πάτου σιλικόνης στα παπούτσια σας. Οι μαλακοί αυτοί πάτοι μεγιστοποιούν την σταθερότητα, απορροφούν τους κραδασμούς και ανακουφίζουν από τους πόνους.

Οι ανατομικοί πάτοι προορίζονται για χρήση από άτομα που παρουσιάζουν πόνο στο πέλμα, παραμορφώσεις του πρόσθιου τμήματος του ποδιού και των δακτύλων. Παρέχουν υποστήριξη στην καμάρα και μειώνουν την πίεση στις ευαίσθητες περιοχές ενώ δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών, γεγονός πολύ σημαντικό.

Επίσης, μπορείτε να βάλετε σχετικά λεπτούς πάτους αν τα παπούτσια σας είναι λίγο μεγαλύτερα από το νούμερο που φοράτε για να ταιριάξουν καλύτερα στα πόδια σας.

Δείτε περισσότερα:

  • Πελματογράφημα: Πότε πρέπει να γίνεται – Τι δείχνει
  • Διαβητικό πόδι. Μην αφήσετε τον διαβήτη να φτάσει στα … «άκρα»
  • Κρεβάτια νοσηλείας. Οι σωστές λύσεις για την φροντίδα στο σπίτι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.