Το βούτυρο κακάο προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Theobroma cacao, το οποίο είναι γνωστό στην Ελλάδα ως κακαόδεντρο.

Ετυμολογικά η λέξη προέρχεται από το «θείον» και το «βρώσιν», δηλαδή την τροφή των θεών. Έχει ένα ήπιο άρωμα και γεύση σοκολάτας και κιτρινόλευκο χρώμα. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή σοκολάτας και ως μαλακτικό σε προϊόντα περιποίησης.

Περισσότερα στο govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, 15:06



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *