Η ρινοπλαστική είναι μια σχετικά δύσκολη διαδικασία αφού η μύτη βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του προσώπου και απαρτίζεται από πολλά είδη ιστού.

Οι ασθενείς που αποφασίζουν να επισκεφθούν έναν πλαστικό χειρούργο για ρινοπλαστική είτε δεν είναι ικανοποιημένοι αισθητικά με το σχήμα της μύτης τους είτε αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Τι είναι η λειτουργική ρινοπλαστική;

Η λειτουργική ρινοπλαστική περιλαμβάνει επέμβαση τόσο στο διάφραγμα όσο και στην έσω ρινική βαλβίδα με στόχο την βελτίωση της διαδικασίας της αναπνοής.

Προτού προβείτε στην ρινοπλαστική γίνεται μια σειρά από ανάλογες εξετάσεις και ο πλαστικός χειρούργος σας προτείνει την πιο σωστή με την περίπτωσή σας λύση. Βέβαια πρέπει να γνωρίζετε πως ένα ποσοστό μετά την επέμβαση χρειάζεται και δεύτερη για να βελτιωθεί το αποτέλεσμα στην αναπνοή.

Μια κλινική εξέταση θα αποκαλύψει τα υποκείμενα προβλήματα και ο πλαστικός σας χειρούργος θα σας προτείνει την κατάλληλη και πιο ενδεδειγμένη χειρουργική παρέμβαση.

Όπως είναι φυσικό μια επέμβαση κλειστής ή ανοιχτής ρινοπλαστικής θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιες ουλές. Στην κλειστή επέμβαση η οποία πραγματοποιείται στο εσωτερικό της μύτης, οι ουλές δημιουργούνται εσωτερικά και μετά από μικρό χρονικό διάστημα εξαφανίζονται. Κατά την ανοιχτή επέμβαση η ουλή δημιουργείται στο δέρμα μεταξύ των ρουθουνιών, είναι διακριτική και επουλώνεται πολύ σύντομα.

Γιατί να κάνετε ρινοπλαστική

Εάν το διάφραγμα κλίνει προς μία κατεύθυνση τότε το ένα ρουθούνι είναι μεγαλύτερο από το άλλο με αποτέλεσμα να δυσκολεύει πολύ την αναπνοή κυρίως κατά την διάρκεια του βραδινού σας ύπνου.
Αυτό οδηγεί τον ασθενή που δεν μπορεί να λάβει τον αναμενόμενο αέρα μέσω της μύτης να ανοίξει το στόμα για να αναπνεύσει καλύτερα χωρίς πολλές φορές να τα καταφέρνει.  Αυτός είναι  κύριος ο λόγος κατά τον οποίο πολλοί άνθρωποι προβαίνουν σε αυτή την επέμβαση πέρα από το αισθητικό κομμάτι.
Το τελικό αποτέλεσμα από μία ρινοπλαστική θα δείξει κανονικά 12-18 μήνες μετά την πλαστική επέμβαση αναλόγως το φύλο και το πάχος του δέρματος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να περιμένετε τόσο για να αντικρίσετε τα αποτελέσματα.
Ακόμη και στην πρώτη βδομάδα μπορείτε να κατανοήσετε το νέο σχήμα της μύτης σας. Αν λοιπόν κι εσείς αντιμετωπίζετε αναπνευστικά προβλήματα ή η μορφή της μύτης σας δεν σας ικανοποιεί αισθητικά μπορείτε να προβείτε σε μία επέμβαση ρινοπλαστικής αφού αφεθείτε στα χέρια των ειδικών.

Δείτε περισσότερα για πλαστικές επεμβάσεις:

  • How to choose a plastic surgeon
  • 9 tips for faster recovery
  • Day of surgery small tips

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.